سفارش تبلیغ
صبا ویژن

استحصال گاز طبیعی از فلر

 گاز طبیعی از فلر

ساختار فلر

فلر دودکشی است که در تاسیسات و چاه های نفتی، پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، تاسیسات شیمیایی جهت سوزاندن گازها استفاده می شود. اگر احتراق در فلر کامل باشد باید تنها بخار آب، دی اکسید کربن و دی اکسید گوگرد به عنوان محصولات احتراق تولید شوند. اما در عمل کنترل احتراق گازها در نوک فلر امکان پذیر نبوده و از این رو غیر از ترکیبات مذکور، ترکیبات دیگری نظیر دوده، منواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن، سولفید هیدروژن و… نیز تولید می شوند. بنابراین فلرها بطور مستقیم در ایجاد گازهای گلخانه ای تاثیر داشته و به جز بار مالی، یکی از منابع اصلی آلایندگی هوا در شهرهای اطراف خود هستند.در این طرح یک فرآیند افزایش فشار رخ می‌ دهد که پس از مراحل جداسازی و رطوبت‎‌زدایی گاز همراه نفت، به واحدهای پالایشی ارسال می‌ شود. با جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت و افزایش آلودگی هوا در شهرهای جنوب کشور و در کنار آن به کارگیری این گازها به عنوان خوراک پتروشیمی و گاز مصرفی شبکه گاز کشور، آورده قابل توجهی در زمینه های مختلف خواهد داشت.

حالا یکی از شرکت‌ های دانش ‌بنیان با حمایت 35 میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی موفق شده است با اجرای فرآیندهایی بر روی گاز سایت میدان نفتی مارون 6 ، به فرآیند استحصال گاز سبک (گاز طبیعی) و میعانات (خروجی برای پتروشیمی) با افزایش فشار گاز فلر کمک کند که می تواند مزایای متعددی برای صنعت نفت و گاز کشور به دنبال داشته باشد.

 

هزینه

مهندس سید عزت ‌الله حجازی، مدیرعامل این شرکت با اشاره به پروژه “جمع ‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر سایت مارون 6” گفت: «با توجه به اینکه روزانه حدود یک میلیارد و 200 میلیون فوت مکعب گاز در کشور سوخت می ‌شود و ایران بعد از ترکیه و عراق، از آلوده کننده ‌ترین کشورهای تولیدکننده گازهای فلر است و در کنوانسیون پاریس نیز بر مهار گازهای فلر تاکید شده است، پروژه جمع ‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر را در  سایت میدان نفتی مارون 6 اجرا کردیم.»وی در مورد صادرات این محصول نیز گفت: «ما با کشور ارمنستان برای صادرات محصول قراردادی منعقد کرده‌ ایم که به دنبال اجرای آن هستیم.»

حجازی با بیان اینکه این پروژه ضمن ایجاد اشتغال دارای مزایای متعدد زیست محیطی نیز می باشد، خاطرنشان کرد: «هدف از طرح حاضر، جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت و آلودگی هوا در شهرهای جنوب کشور و استفاده از آن‌ها به عنوان خوراک پتروشیمی و گاز مصرفی شبکه گاز کشور است.»

وی با تأکید بر اهمیت اقتصادی و زیست محیطی جمع آوری گازهای فلر گفت: «این طرح یک فرایند افزایش فشار است که پس از مراحل جداسازی و رطوبت‌ زدایی گاز همراه نفت، به واحدهای پالایشی ارسال می‌ شود که در نهایت از سوختن این سرمایه ملی جلوگیری کرده و همچنین منجر به درآمدزایی از محل فروش گاز طبیعی و میعانات خروجی می شود.»