رشد درآمدی شرکت های دانش بنیان
رشد درآمدی شرکت
شاخص اقتصاد دانش بنیان
تعداد اشتغال ایجاد شده توسط شرکت های دانش بنیان و خلاق نیز به عنوان یکی از شاخص های کلیدی حوزه اقتصاد دانش بنیان است که روند آن در قالب شاخص تعداد شاغلان بنگاه های دانش بنیان در گزارش مورد اشاره قرار می گیرد. اشتغال ایجاد شده توسط شرکت های دانش بنیان و خلاق از 127هزار نفر در در سال 1396 با افزایش تقریبی سالانه بیش از 20 هزار نفری، به بیش از 191 هزار نفر در سال 1399 رسیده است.تعداد درخواست های ثبت شده برای ثبت اختراع (پتنت)، علامت تجاری و طرح های صنعتی و همچنین تعداد اختراعات ثبت شده (پتنت)، علامت های تجاری و طرح های صنعتی ثبت شده توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دیگر شاخص های کلیدی در گزارش معاونت علمی و فناوری است. مرکز آمار ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه تجارت، گمرک جمهوری اسلامی و سازمان برنامه و بودجه از جمله سازمان های کلیدی در زمینه هستند.
واقعی سازی، به روزرسانی و ساماندهی نظام آمار و اطلاعات علم، فناوری و نوآوری نیازمند تداوم و گسترش همکاری و تعامل همه نهادهای ذیربط حوزه علم، فناوری و نوآوری با دستگاه های متولی تولید و منتشرکننده آمار و اطلاعات است.
اشتغال زایی شرکت
اشتغال ایجاد شده توسط شرکت های دانش بنیان و خلاق از 127 هزار نفر در در سال 1396 با افزایش تقریبی سالانه بیش از 20 هزارنفری، به بیش از 191 هزار نفر در سال 1399 رسیده است.هدف از انجام پایش و ارزیابی علم و فناوری در کشور ارائه تصویری روشن از وضعیت این حوزه است تا با استفاده از نتایج آن با برنامه ریزی درست و دقیق برای گسترش زیست بوم فناوری و نوآوری گام برداریم.
منابع مالی علم، فناوری و نوآوری، دستاورد اقتصادی شرکت های خلاق و دانش بنیان، دستاوردهای اقتصادی بخش علم، فناوری و نوآوری و محیط و چارچوب نهادی محورهای کلیدی این گزارش هستند که هر یک بخش هایی را دارند.
محور منابع مالی شامل شاخص های هزینه کرد در تحقیق و توسعه و آموزش، محور دستاوردهای اقتصادی شامل میزان درآمد شرکت های دانش بنیان و خلاق و مستقر در پارک ها و مراکز رشد، میزان اشتغال زایی این بنگاه ها و صادرات آن ها و محور محیط و چارچوب نهادی شامل شاخص های حوزه مالکیت فکری است.