سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بی نیازی از واردات کمپرسورهای هرمتیک

کمپرسور هرمتیک

بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع برای نأمین گرما و سرما، از فرایندی به نام سیکل تبرید تراکمی استفاده می کنند. در ای چرخه از انواع کمپرسور بهره برداری می شود تا دمای تقطیر مبرد با افزایش فشار بالا رفته و بتوان آن را در کندانسور تبدیل به مایع نمود.

یکی از انواع کمپرسورهای مورد استفاده در این زمینه کمپرسورهای بسته یا هرمتیک هستند که تمام اجزای آنها مانند موتور و محفظه فشرده سازی داخل یک محفظه قرار گرفته و به صورت یک پک کامل به فروش می رسد.اما مشکل آنجاست که به علت قرارگیری اجزای این سیستم در یک پوسته و نیاز به طراحی و تولید با در نظر داشتن ابعاد کوچک محیط، پیش از این در داخل کشور کمپرسورهای هرمتیک تولید نمی شد و برای تعمیرات این تجهیزات به واردات از کشورهای خارجی وابسته بودیم.این نوع کمپرسور به صورت فشرده طراحی شده و بیشتر برای تجهیزاتی کاربرد دارد که فضای محدودی دارند، مانند انواع یخچال فریزرهای خانگی و صنعتی.حال یک شرکت دانش بنیان با ورود به این عرصه تلاش می کند تا از این وابستگی تا حد امکان بکاهد.

تولید داخلی

میثم احمدی ضیا، مدیرعامل شرکت دانش بنیان سرماسازان دانش ‌محور در مورد جزییات این طرح توضیح داد و گفت: «با در نظر گرفتن کلیه فرآیند نمونه‎‌سازی و ساخت قالب ‌های مورد نیاز بعد از 7 سال به جایی رسیدیم که می‌ توانیم خط تولید کمپرسورهای هرمتیک را در کشور راه‌ اندازی کنیم.اجرای این طرح نیازمند سرمایه‌ 12.5 میلیارد تومانی بوده است که 10 میلیارد تومان آن از طریق طرح هم‌ سرمایه‌ گذاری دو جزیی با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی  و 2.5 میلیارد تومان دیگر نیز توسط یکی از صندوق ‌های پژوهش و فناوری صندوق نوآوری تامین شده است.

وی در ادامه افزود: «مصرف کنونی کشور در یخچال‌ های خانگی و صنعتی سالانه بیش از دو میلیون کمپرسور است که برای بهره‌ برداری از خط تولیدی در فاز اول با ظرفیت اسمی سالانه 200 هزار کمپرسور جذب سرمایه کردیم و انتظار داریم تا سه سال آینده بتوانیم تولید این تجهیز را توسعه دهیم.در همین راستا، عباس دین‌ محمدی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری توسعه سریع کارآفرینی ستارگان که عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی در سرمایه ‌گذاری طرح تولید کمپرسور هرمتیک را برعهده دارد، با بیان اینکه مزیت اجرای این طرح جلوگیری از خروج ارز و ورود محصولات مشابه و کاهش واردات آن است.

اجرای آن را اولین تولید کمپرسور برودتی یخچال فریزرهای خانگی و صنعتی در کشور عنوان کرد و گفت:  «بعد از ارزیابی صورت گرفته انتظار داریم که در سال دوم از راه‌ اندازی این خط تولید به نقطه سر به ‌سر برسیم و در مجموع، سه سال طول می‌ کشد تا زیان انباشته جبران شود. این خط تولید قابلیت انتقال ندارد به همین دلیل باید راه ‌اندازی آن از ابتدا یعنی تأمین فضای تولیدی و نصب تجهیزات و دستگاه انجام شود که تمام این فرایندها نیازمند زمان هستند. به همین دلیل پروسه سوددهی این کارخانه کمی طولانی خواهد بود.»